Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

06 - Hoe regel ik mijn graan productie?

Een van de eerste problemen waar spelers tegenaan lopen is grondstof productie - en dan graan in het bijzonder. Dit is meestal te zien aan het graan productie cijfer in het grondstof velden overzicht: Crop Graan: 2 per uur
Veel gebouwen, grondstof velden en troepen hebben continue graan nodig. De hoeveelheid graan die ze nodig hebben kun je zien aan het Consumption icoon bij productie.
Bijvoorbeeld: een niveau 1 Houthakker heeft de volgende grondstoffen nodig: Lumber 40 Clay 100 Iron 50 Crop 60 Consumption 2

Dit komt neer op 40 hout, 100 klei, 50 ijzer vanuit het Pakhuis en 60 graan uit de Graansilo. Tevens zal de Houthakker een constante graan behoefte hebben van 2 graan per uur. Dit graanverbruik is cumulatief. Een niveau 2 Houthakker heeft bijvoorbeeld 1 graan nodig en zal hierbij opgeteld worden. In totaal heeft een niveau 2 Houthakker dus 3 graan nodig. Aan de bovenzijde van het scherm is te zien wat er op dit moment in voorraad is aan graan, wat er geproduceerd wordt en wat er geconsumeerd wordt: Lumber 145/800 Clay 200/800 Iron 100/800 Crop 90/800 Consumption 12/14

Graanakker Dit betekend dat er 145 hout, 200 klei, 100 ijzer en 90 graan in voorraad is en er 12 van de 14 graanproductie geconsumeerd wordt per uur. Als je op nu probeert een Houthakker probeert op te waarderen naar niveau 1 je hier niet toe in staat zou zijn, omdat het spel je zal behoeden voor een lagere graan productie dan 2 per uur.

Om de graanproductie te verhogen kun je in het grondstof velden scherm de Graanakkers opwaarderen (geel). Klik op een van de gele velden. Het spel zal je vertellen hoeveel grondstoffen je nodig hebt om deze Graanakker op te kunnen waarderen. Er van uit gaande dat je voldoende grondstoffen bezit om de Graanakker op te waarderen kun je de Graanakker op waarderen door op "Verbeteren naar niveau X" te klikken. Houd er rekening mee dat ook een niveau 1 Graanakker 20 graan nodig heeft om gebouwd te kunnen worden.

Negatieve graan productie en de effecten.
Als je meer troepen moet voeden en populatie hebt dan de graanproductie kan opbrengen, zal het graan productie cijfer in het negatieve zakken. Dit houdt in dat de troepen in het dorp het graan zullen consumeren totdat de Graansilo leeg is. Als de eigenaar van het dorp de Graansilo niet tijdig aanvult en de Graansilo zakt tot op 0, zullen de troepen langzaam sterven aan honger. Zodra de Graanproductie de 0 weer bereikt zal de graansterfte stoppen.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee