Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

Held ervaring

Held Ervaring

De hoeveelheid Heldenervaring is nu gebaseerd op hoeveel de held heeft meegedaan aan de slag, dit is gelijk aan hoe de verdediginspunten worden verdeeld.

Hier zijn twee voorbeelden om het duidelijk te maken:

Voorbeeld 1) Een aliantie verdedigt een doelwit aan het begin van het spel met alleen maar helden. Er zijn geen andere verdedigende troepen betrokken Elke held krijgt zijn/haar eerlijke deel van de ervaring. 

Situatie: Speler A valt aan met 10 Toetatis Donders en 10 Phalanxen = 30 graanverbruik.

Er vanuitgaande dat er 10 helden verdedigen, en alle aanvallende troepen sterven. Aangezien de toevoer gelijk is voor elke held (6 graan) betekent dit dat elke held 10% ervaring krijgt van deze slag en dus 3 ervaringspunten. (30 gedeeld door 10)

Voorbeeld 2) Tijdens een defactie stuurt één speler verdedigende troepen mee, en een andere speler stuurt alleen zijn held mee. De speler die ook verdedigende troepen meestuurt krijgt daardoor een groter aandeel in de strijd en krijgt zijn/haar held dus ook meer ervaring. 

Situatie: Speler A valt aan met 10 Toetatis Donders en 10 Phalanxen = 30 graanverbruik

Er vanuitgaande dat er 2 helden verdedigen, waarvan er eentje samen met 88 Phalanxen  (100 graan in totaal) verdedigt. Als alle aanvallende troepen sterven, wordt de ervaring anders verdeeld. De solo held krijgt slechts 6% van de ervaring en de andere held die met 88 phalanxen is meegekomen krijgt 94% van de ervaring. Dit betekent dat de solo held 2 ervaringspunten krijgt en de held met de phalanxen krijgt 28 ervaringspunten. We ronden af naar het dichtsbijzijnde hele getal.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee