Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

Wereldwonder

 

Vereisten: Kan alleen in Wereld Wonder dorpen gebouwd worden.Wonder of the World

Wat is een Wereld Wonder?

Het Wereld Wonder is zo mooi als de naam klinkt. Dit gebouw moet gebouwd worden om de server te kunnen winnen. Elk niveau van een Wereld Wonder kost honderduizenden, zelfs wel miljoenen grondstoffen om te bouwen. Voor speciefieke kosten en bouwtijden kun je onderaan de pagina kijken. Zoals je kunt zien kan een enkele speler nooit in zijn eentje een Wereld Wonder bouwen. Het is zelfs zeer onwaarschijnlijk dat een enkele alliantie een Wereld Wonder tot een goed einde kan brengen. Dat komt niet alleen door de hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn, maar vooral ook door het aantal verdedigende troepen die nodig zijn om het dorp te verdedigen.

Wereld Wonder Dorpen

In T4.2 zijn de Natars al aanwezig bij de start van het spel. Ze zullen eerst enkel het grijze, centrale gedeelte van de map innemen, maar ze kunnen hun rijk uitbreiden. De verwijderde dorpen van andere spelers zullen omgevormd worden tot Natariaanse dorpen, zo kunnen ze ook andere gebieden buiten het grijze gebied bewonen. Echter, uit al deze dorpen, zijn er maar 13 Wereld Wonder Dorpen willekeurig verspreid over het map, terwijl het Hoofddorp van de Natars zich altijd op de coördinaten 0|0 zal bevinden. Elke van deze Wereld Wonder Dorpen kan overgenomen worden, en vervolgens gebruikt worden om het legendarische Wereld Wonder te bouwen.

Aanvullende WW dorp informatie

Geen van de 13 Wereld Wonder dorpen hebben een muur of Residentie/Paleis. Dit is erg belangrijk om te onthouden voor als je van plan bent een Wereld Wonder dorp over te gaan nemen. Tijd en grondstoffen gaan verloren als je Katapulten naar een Wereld Wonder dorp stuurt om de Residentie of het Paleis te verwoesten.

Goud kan niet gebruikt worden in het Wereld Wonder dorp. NPC Handel is niet mogelijk en ook de "direct bouwen" optie is niet beschikbaar. Wel kunnen er twee niveaus aangezet worden, één daarvan dat bouwt en één in de wachtrij.

De naam van het Wereld Wonder kan aangepast worden zodra niveau 1 bereikt is. Er zijn al heel wat goede maar ook zeer slechte namen voorbij gekomen dus maak je keuze weloverwogen! De naam kan namelijk niet meer aangepast worden zodra het Wereld Wonder niveau 11 bereikt heeft.

Wereld Wonder dorpen zullen geen cultuur punten produceren. Als een speler dus een Wereld Wonder dorp overneemt, zal dat dorp geen cultuur punten produceren, ongeacht welke gebouwen de speler ook bouwt.

De bouwtijden in het Wereld Wonder dorp zijn gehalveerd ten opzichte van de constructie tijden in een normaal dorp.

Let op: Wereldwonderdorpen 50% graan zodra de bouwer in bezit is van een blauwdruk!

Natariaanse Blauwdruk dorpen (Natariaanse oases)

Natariaanse Blauwdruk dorpen, ook wel Natariaanse oases genoemd, zijn de dorpen waar de Blauwdrukken bewaard worden voor het Wereld Wonder. Deze dorpen (het zijn dorpen en geen oases) komen ongeveer 200 dagen na de start van het spel op de kaart.

De bouwplannen worden ergens in de directe omgeving van die coördinaten gespawned:

Map sectie

Coordinates

Noord west

(-18|30)

(-35|4)

(-45|37)

Zuid oost

(-26|-25)

(-10|-57)

(-55| -20)

Noord oost

(33|12)

(12|33)

(10|56)

(55|20)

Zuid oost

(30|-20)

(4|-35)

(44|-37)

* Opmerking * Als de spawn is geblokkeerd, zullen de plannen op de dichtstbijzijnde beschikbare locatie spawnen. Het gespiegelde plan zal ook met hetzelfde aantal velden bewegen.

Bijvoorbeeld: als het NW-plan -35 | 4 wordt geblokkeerd met een dorp, kan het naar -35 | 6 worden verplaatst, het tegenovergestelde plan ZO 4 | -35 zou ook naar 6 | -35 gaan om overeen te komen Het is mogelijk dat plannen mogelijk een aanzienlijke afstand van de geadverteerde positie moeten verplaatsen, dit komt vooral voor op grotere of actievere servers.

Zodra de Blauwdruk dorpen op de server geplaats worden zal iedereen die voor het eerst na het plaatsen op de server in logt automatisch een aankondiging krijgen dat de Blauwdrukken gearriveerd zijn. Dit is identiek aan hoe het verloopt bij de Wereld Wonder dorpen.

Waarom WW Blauwdruk dorpen belangrijk zijn.

Blauwdruk dorpen zijn van essentieel belang. Zodra de speler die de eigenaar is van het Wereld Wonder dorp wil beginnen aan het bouwen van het Wereld Wonder heeft hij een Blauwdruk nodig. Een enkel Blauwdruk geeft de mogelijkheid om het Wereld Wonder op te bouwen van niveau 0 tot aan niveau 49. Zodra de Wereld Wonder houder verder wil bouwen naar het eind niveau 100 zal er, in de alliantie van de speler die het Wereld Wonder bezit, een tweede speler moeten zijn die een tweede Blauwdruk bezit. Dit kan elke willekeurige speler zijn zolang die maar lid is van dezelfde alliantie als de Wereld Wonder dorp houder. Wanneer de 2e blauwdruk in het bezit is van de Wereld Wonder houder zelf zal deze geen effect hebben. De 2e blauwdruk moet dan ook in het bezit zijn van een 2é speler binnen dezelfde alliantie

Hoe kom ik in bezit van een Blauwdruk van de Nataren of van een andere speler.

Om een Blauwdruk te kunnen stelen van de Nataren of een andere speler dien je rekening te houden met de volgende stappen:

  • 1. De speler die het Blauwdruk gaat stelen MOET een niveau 10 Schatkamer hebben in het dorp waarvandaan de aanval gebeurt.
  • 2. De Schatkamer in het dorp waar het plan gehouden wordt MOET volledige vernietigd worden voordat het plan eruit gestolen kan worden.
  • 3. De Held MOET met het aanvalsleger meegestuurd worden vanuit het dorp wat de Schatkamer heeft en MOET de aanval overleven, omdat de Held de eenheid is die het Blauwdruk mee terug brengt..

Dit kan op elke gewenst moment uitgevoerd worden zolang in logische volgorde. Een persoon kan het vijandelijk dorp "vegen" (alle verdedigende troepen verwijderen), een tweede speler kan de Schatkamer verwoesten en een derde persoon kan zijn Held sturen om het Blauwdruk op te halen. Uiteraard kan 1 persoon dit ook allemaal alleen en zelfs uit een enkel dorp.

De niveau-afhankelijke attributen (zoals bouwkosten en gegenereerde cultuurpunten) vind je hier

Constructietijd:

deze link voor servers met 1x snelheid 

deze link voor servers met 2x snelheid

deze link voor servers met 3x snelheid


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee