Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

03 - Hoe werkt de kaart?

beginner


Dit is het dorp overzicht. Hier kun je grondstof velden verbeteren om zo de productie te verhogen. Op dit moment heb je zo goed als niets en voordat we gaan beginnen eerst nog wat extra informatie.

Venster 1: Dit is het overzicht van grondstoffen die je nu in bezit hebt samen met de hoeveelheid die je maximaal op kunt slaan in dit dorp. Je kunt niet meer grondstoffen hebben dan hier aangegeven staat en het is ook niet aan te raden om de pakhuizen en graansilo's helemaal vol te laten lopen, omdat dat een verspilling van grondstoffen zou betekenen. De kleine kolom onder de nummers kleurt groen als je veilig bent van overstroming van grondstoffen, maar zal rood kleuren als je grondstoffen aan het verkwanselen bent. Helemaal aan de rechterkant, daar staat een kleine afbeelding van graan met een rood kruis erdoor. Dat is je graan verbruik. Populatie eet graan dus die wordt van je graanproductie afgetrokken. Dit betekend dat je dorp eigenlijk 12 graan per uur produceert, maar dat het maar 10 graan per uur laat zien, omdat er 2 graan per uur gebruikt wordt voor voedsel. het getal direct naast de 2 is het maximum dat je dorp op het moment kan voeden. Het zal zo laag blijven zolang je de Graanakkers niet verder verbeterd.

Venster 2: Dit is het overzicht van alle grondstof velden. Als het dorp gaat groeien zou je hier ook de grondstof velden moeten verbeteren om de productie op te schroeven. Nu is het leeg en zal het leeg blijven tot we het stukje tegen komen waar we gaan verbeteren. Er zijn vier verschillende grondstof soorten: Graan, Hout, Klei en IJzer. Alle vier belangrijk, maar Graan is toch wel een grondstof waar je altijd voldoende van zou moeten hebben, omdat je steeds meer inwoners en troepen nodig hebt in je dorpen.

Venster 3: Dit toont de huidige grondstof productie van het dorp per uur. Zodra je de grondstof velden verbeterd zal de productie omhoog gaan.

Venster 4: Dit toont de troepen die op dit moment in je dorp aanwezig zijn. Omdat je juist gestart bent zullen er nog geen troepen aanwezig zijn.

beginner


Dit is de dorpscentrum pagina. Hier bouw je al je gebouwen. Je ziet dat er al een gebouw staat, het Hoofdgebouw. Het Hoofdgebouw is een van meest belangrijke gebouwen, omdat bijna elk gebouw dit gebouw nodig heeft. Zoals je ziet zijn er kleine cirkels waar je reguliere gebouwen kunt bouwen, maar er zijn ook een aantal verborgen bouwplaatsen waar je alleen specifieke gebouwen kunt bouwen.

1. (rood) : Meestal langs het water is er een plek waar je een muur kunt bouwen. Deze muur dient om je dorp te beschermen. Elke stam heeft zijn eigen muur met eigen methoden van beschermen.

2. (oranje): Dit is waar je de Verzamelplaats kunt bouwen. De Verzamelplaats wordt gebruikt om opdrachten te geven aan de troepen. Zowel infanterie als cavalerie wordt hiervandaan verstuurd, maar ook de katapulten krijgen hier hun orders. Hoe hoger het niveau van de Verzamelplaats, hoe beter de Katapulten kunnen schieten. De Verzamelplaats is ook nodig om Barakken en andere gebouwen te bouwen. Dus zonder kun je geen troepen trainen.

map


Dit is de hoofdkaart die gebruikt wordt voor het hele spel. in het midden van de kaart, omlijnt door een gele lijn, vindt je jouw eigen dorp. De overige dorpen, omlijnt door een oranje rand, zijn de dorpen van je buren. Blauw onlijnde dorpen zijn de dorpen van je alliantie genoten en groen omlijnde dorpen zijn dorpen van spelers die een alliantie verbond hebben met jouw alliantie. Licht groen omlijnde dorpen hebben een NAV met jouw alliantie. Als je over een dorp heen gaat met je muis kun je een aantal details zien van het dorp. De naam van de speler, de populatie van het dorp en de alliantie van de speler. Als je het dorp aanklikt, krijg je nog meer details, en geeft de pagina je de mogelijkheid om troepen en/of handelaren te sturen.

De rode cirkel met het cijfer 1 met het bos geeft een vrije oase aan. Als je op de oase zou klikken krijg je extra info over hoeveel wilde dieren er wonen en je hebt zelfs de mogelijkheid om de vrije oase te overvallen voor grondstoffen. Als je in een later stadium een Heldenhof gaat bouwen kun je de oases zelfs claimen en aan je dorp koppelen waardoor je een grondstof productie bonus krijgt. Om dit te kunnen moet je waarschijnlijk toch wel een weekje spelen.

De rode cirkel met het cijfer 2 laat de coördinaten zien. Hiermee kun je snel naar een willekeurige lokatie op de kaart. Elke locatie op de map heeft unieke coördinaten.


Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee