Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

01 - In Game Berichten (IGM)

InGame Messages (IGM's)

Door op het IGM icoon te klikken (de laatste van de tabbladen boven aan het scherm, de afbeelding met de perkament rol en de ganzenveer), kom je direct in je IGM inbox; vanuit hier, kun je berichten lezen, nieuwe berichten opstellen en oude berichten verwijderen of archiveren.

In Game Berichten, verwijzen vaak naar IGMs, en zijn het primaire berichten systeem door TRAVIAN aangeboden en is dan ook vitaal voor communicatie met andere speler in-game. Het IGM sysyeem wordt ook gebruikt om te communiceren met de Crew leden als je een vraag hebt of om andere redenen.
Op de afbeelidng hieronder zie je de basis layout van een IGM. Om een IGM te schrijven, hoef je alleen maar op de schrijf knop te klikken; dan kun je beginnen met het toevoegen van de ontvanger in het eerste veld van de IGM; vanaf nu het ontvangersveld genoemd. T4 heeft wat nieuwe opties in het IGM systeem; meest opmerkelijke, nu worden automatisch de eerste letters van de ontvanger geregistreerd, een rolmenu zal er dan verschijnen met de betreffende keuzes. Vervolgens heb je de mogelijkheid om mensen toe te voegen aan je adresboek (het eerste icoontje naast je ontvangersveld, je kunt er vrienden toevoegen door hun naam te typen en dan op save klikken). Nu je succesvol een ontvanger hebt ingevoerd, kun je een onderwerp invullen, of deze leeg laten; in beide gevallen zal het bericht gestuurd worden, als je de ontvanger maar ingevuld hebt, ook als je geen bericht of onderwerp typt. Je kunt alles typen in je bericht wat je maar wil, maar let altijd op de netheid en de regels. Een andere speler beledigen of grof taalgebruik kan resulteren in een ban of een straf. Als je klaar bent, kun je gewoon op versturen klikken.

Als je in een alliantie zit (en van de alliantie leider de rechten hebt gekregen) kun je Massa Berichten of alliantie berichten versturen. Dit kun je op twee manieren doen: door [ally] te typen bij de ontvanger, of door op het tweede kleine icoontje te klikken naast je ontvangersveld (Het blauwe alliantie icoontje). Door op het kleine alliantie icoontje te klikken zal de ontvanger automatisch op [ally] gezet worden. Als je een MM/AM stuurt, zullen alle spelers in je alliantie dit bericht ontvangen.

Als je een Plus gebruiker bent, kun je je berichten ook archiveren.

BBCode in IGM's

Het is je misschien opgevallen dat er verschillende mogelijkheden zijn net boven waar je daadwerkelijk je bericht schrijft. Kijk op de afbeelding hieronder.

bbcode


Deze knoppen geven je de mogelijkheid om BB codes te gebruiken in je IGMs – net als in een text editor, je kunt je te tekst cursief,vet of onderstreept maken, of een combinatie van alle drie! Er er zijn nog een paar leuke opties.

Dus, we hebben nu de eerste drie knoppen uitgelegd. Er zijn er meer, duidelijk, maar we doen nu eerst de laatste drie voor we naar de middelste gaan.

Voornamelijk zorgen deze knoppen voor wat extra TRAVIAN gehalte in je berichten; de eerste is om grondstoffen toe te voegen, zoals Hout, Klei, IJzer of Graan. Klik op de knop, dan op de grondstof klikken die je wil en daarna het getal erachter zetten en voila! Als verzonden, komt het er te staan als een kleine afbeelding van de grondstof. Dit scheelt je tijd, zodat je niet het woord ‘Hout’ of ‘Klei’ hoeft te typen, en laten we eerlijk zijh, het ziet er nog beter uit ook.

bbcode


Als je op de kleine Viking klikt krijg je ook een uitklap venster waar je een grote verscheidenheid aan smileys kunt kiezen.

bbcode


Eindelijk, de laatste knop met het kleine zwaard erop geeft je de mogelijkheid om iconen van troepen toe te voegen, net als de grondstoffen icoontjes. Ze werken vrijwel hetzelfde, klik op het icoon, voeg cijfers toe (of andersom) en je bent er klaar voor.

bbcode


Dit brengt ons bij de middelste vier knoppen. De eerste geeft je de mogelijkheid om een alliantie link in je bericht toe te voegen; druk op de knop, en tussen de twee knoppen zet je de precieze alliantie naam. Of, typ de naam, markeer deze dan met je muis en klik dan op de knop. De volgende is de spelers knop; deze geeft je de mogelijkheid om speler links toe te voegen. Deze komen er te staan als directe links, de eerste stuurt je naar het alliantie profiel, de ander naar het spelers profiel. Vervolgens kun je ook nog coördinaten toevoegen, deze linken direct naar de plek op de kaart. En als laatste de knop die je de mogelijkheid geeft om een rapport toe te voegen in je bericht; dit is een beetje gevoelig. Om een rapport toe te voegen, heb je een rapport ID nodig. Dit betekend dat je het laatste deel van de link naar het rapport moet pakken van je adresbalk van je browser en deze moet zetten tussen de twee codes in; Dit zijn cijfers waar we het over hebben, dat er ongeveer zo zou moeten uitzien: [rapport] 2187686[/rapport].

bbcode


Door op de laatste knop te drukken (diegene helemaal aan de rechterkant) krijg je een voorbeeld van je bericht te zien en kun je zien hoe het eruit ziet als zijnde de ontvanger.

bbcode

Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee