Travian Answers

Laten we beginnen met je vraag

Zoek op het beantwoorden van vragen

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna de sub-categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het antwoord niet vindt, krijg je aan het einde de kans om contact met ons op te nemen.

Ik heb een vraag over...

Wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van je favoriete websites? Geen probleem, je kan gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om je antwoord te vinden.

Event jam

Wat is een event jam?

Als je dit leest, heb je hoogstwaarschijnlijk een event jam in-game meegemaakt. Dit is wat er gebeurt als je een countdown in-game ziet als 0:00:0? Een event jam is een technisch probleem dat optreedt wanneer onze servers niet in staat zijn om alles wat er in de game gebeurt snel genoeg te verwerken.

Dit kan van invloed zijn op gebeurtenissen die plaatsvinden na een countdown, bijvoorbeeld gevechten of constructies. Het kan ook leiden tot het langzaam laden van de spelpagina's of zelfs tot verstoringen in de verbinding met het spel.

Tijdens een event jam wordt de algemene volgorde van de acties bijgehouden en één voor één met enige vertraging verwerkt. Het beïnvloedt alle spelers in de spelwereld.

Hoe lang duurt het?

Meestal worden event jams snel opgelost en werkt alles snel weer soepel. In sommige omstandigheden kan het langer duren. We houden onze spelwerelden constant in de gaten en nemen de nodige acties om dergelijke problemen snel op te lossen. Het is niet altijd een eenvoudige taak, zeker niet op servers met veel actieve spelers.

Wat kan ik doen?

De event jam is een probleem aan de serverkant, dus je kunt het niet oplossen. Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om de belasting van de server te verminderen:

  • Probeer de verleiding te weerstaan om de spelpagina te verversen tijdens de storing, elke verversing is een extra belasting voor de server.
  • Als je kunt wachten met verdere acties in het spel, zelfs als je probeert je troepen te sturen of een gebouw te bouwen, zullen ze uiteindelijk vast komen te zitten net als de vorige gebeurtenissen.
  • Annuleer geen van je lopende gebeurtenissen zoals constructies; het voegt niet alleen belasting toe aan de server, maar je verliest ook een deel van de grondstoffen die je voor de verversing hebt uitgegeven.
  • Als je merkt dat er herhaaldelijk gebeurtenissen opduiken rond het hele uur (dat is bijvoorbeeld 8:00, 9:00, 10:00), kan het zijn dat veel spelers op de server hun handelsroutes instellen om op zo'n moment te draaien. Het is het beste om ongelijkmatige tijden te selecteren voor handelsroutes, zoals 8:07, 9:23, 10:56, omdat de belasting van de server dan gelijkmatiger wordt verdeeld. In het geval dat de situatie niet verbetert in de loop van de tijd, kunt je ook ons forum raadplegen voor een aankondiging over de problemen. Als er geen informatie over het onderwerp is, overweeg dan om contact op te nemen met onze klantenservice en laat ons weten wat de problemen zijn.

    Bedankt voor het volgen van deze richtlijn en voor uw geduld terwijl we het probleem oplossen.

Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee